Стан захворюваності за 2017 рік

2018-01-17

Стан захворюваності дітей в закладі за 2017 рік

На виконання Закону України "Про дошкільну освіту", Постанови Кабінету Міністрів України від 14.06.2002 р. № 826 "Про порядок медичного обслуговування дітей у дошкільному навчальному закладі", Інструктивно - методичних рекомендацій щодо організації фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному навчальному закладі проаналізовано стан захворюваності в ДНЗ за 2017 рік.

Медико - профілактична робота здійснювалась відповідно до річного та перспективного, календарного планів, затверджених завідувачем. У ДНЗ створені належні умови для роботи медичного персоналу, проведення медико - профілактичних, оздоровчих заходів. Обслуговування дітей, які відвідують дитячий садок, здійснює сестра медична старша Теодореску О.В. Періодично дітей оглядав лікар-педіатр Доброгурська С.Є. Стан здоров’я дітей знаходився під постійним контролем лікаря та медичної сестри. Планомірно проводились антропометричні вимірювання та оцінювання фізичного розвитку дітей.

У в порівнянні з минулим 2016 роком збільшилась кількість пропущених днів 1 дитиною по хворобі

Роки

Загальна

ГРВІ

ГЕК

вітрянка

скарлатина

Пропущено 1 -єю дитиною по хворобі

2016

22

22

-

-

-

0,24

2017

11

9

-

2

-

0,86

Випадків дитячого травматизму не зареєстровано

Аналіз випадків захворювання показав, що протягом 2017 року переважали захворювання на ГРВІ.

Порівняний аналіз свідчить відсутність випадків захворювання на скарлатину, ГЕК. Також не зареєстровано випадків колітів, ангіни, вірусного гепатиту, кашлюку, що пов’язано з вчасним звертанням батьків за медичною допомогою до медичних закладів.

Протягом року адміністрацією закладу проводився щоденний контроль за санітарним станом території, приміщень ДНЗ, який свідчить про дотримання техперсоналом графіку вологого та генерального прибирання приміщень, провітрювання груп. Особлива увага приділялась організації харчування, а саме виконанню натуральних норм харчування, що позитивно вплинуло на результат.

Протягом року в раціон дітей включалися соки, фрукти, овочі, в осінньо – зимовий період - вживання часнику та цибулі. Продукти в ДНЗ доставлялись у відповідній тарі, якісні, з супровідною документацією.

Сестрою медичною Теодореску О.В. проводилась робота щодо раннього виявлення захворювань, спостереження за контактними дітьми. Відповідно до графіку проведено огляд дітей лікарями – спеціалістами міської дитячої поліклініки.

Відповідно наказу МОЗ України від 16.09.2011р.№595 «Про профщеплення» проводились щеплення дошкільників з помісячною їх корекцією, які відображались в журналі реєстрації. План профілактичних щеплень, звіти, корекція, аналіз проводився сестрою медичною старшою в терміни, встановлені МОЗ України. Проби на туберкульоз виконуювались згідно плану.

У закладі проводиться щорічне обов’язкове обстеження дітей та персоналу на виявлення гельмінтів. У 2017 році було обстежено 75 дитини. Хворих на ентеробіоз не виявлено.

В осіньо-зимовий період систематично проводиться контроль за дотриманням температурного режиму, який частково відповідав санітарно – гігієнічним вимогам.

Педагогами закладу здійснювалась фізкультурно – оздоровча робота по зміцненню та збереженню здоров’я дітей засобами валеологічного виховання, формування культурно – гігієнічних навичок під час занять та в повсякденні. Проводилась санітарно просвітницька робота з батьками вихованців по профілактиці вірусних та інфекційних захворювань.

Питання фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми та організація харчування обговорювались на педагогічних радах, виробничих нарадах, батьківських зборах.

До недоліків в роботі можна віднести: не систематичне відвідування дітьми дошкільного закладу; наявні випадки порушення режиму дня вихователями; часткове дотримується температурний режим взимку; неналежна увага приділялась організації санітарно-просвітницькій роботі з батьками щодо пропаганди загартування та здорового харчування дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 325

Коментарi