Маленькі екологи

2018-11-30

Сьогодні наша планета опинилась у небезпеці, і захистити її від екологічної катастрофи може людина, яка вважає себе частиною природи та є небайдужою до її збереження. Завдання дошкільного навчального закладу виховати таку людину, збагатити її знаннями, навчити любити свою землю і розумно використовувати її багатства.

Педагоги ДНЗ №33 «Казка» приділяють значну увагу роботі з екологічного виховання дошкільників. Під час освітнього процесу використовують такі форми роботи як заняття по ознайомленню з природою, екскурсії, спостереження, прогулянки, дидактичні ігри, читання віршів та відгадування загадок про природу. Проте найбільш цікавим для дітей є організація пошуково-дослідницької діяльності в природному довкіллі. З цією метою в закладі облаштовано дослідницьку лабораторію,в якій заходиться лабораторний матеріал для дослідів, музейні колекції (каміння, земля, насіння, пір'я, деревина). Створено макети куточків пізнавально – природничого та екологічного характеру, такі як: «Вулкан», «Гори», «Водойми», «Сонячна система». Дослідницька лабораторія багата на дидактичний матеріал, літературу, методичні посібники.

Експериментуючи, досліджуючи, дитина дістає змогу працювати з лабораторним посудом, відчути на дотик досліджуваний об'єкт, пропустити враження крізь себе. Вона стає свідком дивовижних перетворень найзвичайнісіньких речей, починає інакше ставитись до них, поповнює власну скарбничку життєвого досвіду.

Гармідер Наталія, вихователь ДНЗ №33 «Казка»

Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi