Здоровий сон, здорові діти.

2018-02-09

/Files/images/DSC03203.JPG Нещодавні дослідження довели: денний сон - важливий засіб бо­ротьби з гіперактивністю, тривожністю і пригніченістю у дітей. Американські вчені представили результати дослідження пробле­ми денного сну у дітей на щорічній зустрічі Associated Professional Sleep Societies. Ними було обстежено 62 дитини у віці 4-5 років. Як з'ясувалося, ті з дітей, хто відмовлявся від регулярного денного сну, мав поведінкові проблеми. 23% дітей, не відпчиваючих в день, мають більш високі показники тривожності, гіперактивності або пригніченості.

Підводячи підсумки дослідження, його автор Брайан Кросбі вка­зав на важливість організації регулярної тихої години не лише для маленьких дітей, але і для дошкільнят і молодших школярів, оскільки відпочинок уві сні благотворно впливає на дитячу психіку.

Як зрозуміти, якою має бути тривалість денного сну?

Мета денного сну полягає в тому, щоб надати дитині можливість відпочити і тим самим поповнити запас енергії на іншу частину дня. Дійсно, бувають періоди (і не тільки у дітей), коли ми відчуваємо себе особливо втомленими.

Причиною може бути стрес, безсонна ніч, нездужання або похмура погода. Це виключення. У всіх інших випадках ви цілком успішно можете обчислити оптимальну тривалість денного сну, користую­чись представленою нижче таблицею.

Вона залежить від віку вашого малюка і його індивідуальних особ­ливостей. Наприклад, від народження до 2 місяців новонароджені рідко сплять вдень за розкладом. Зазвичай це хаотичне чергуван­ня сну і неспання.

Такому маляті досить спати 30 хвилин кожні 2-3 години, незалеж­но від часу доби. А ось дитина 3-5 років може зовсім відмовитися від денного сну або задовольнятися 1-2 годинами. У середньому повноцінний денний сон триває 1-3 години.

Кiлькiсть переглядiв: 185

Коментарi