• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Організація роботи в канікулярні дні

Організація роботи в канікулярні дні

2018-02-01

Відповідно до річного плану роботи ДНЗ №33 «Казка» та з метою організованого відпочинку дошкільників у канікулярний період, в закладі з 02.01.18 по 12.01.18 були проведені зимові канікули. Протягом канікул були заплановані щоденні заходи для дітей різних вікових груп, залучені діти соціально-педагогіного патронату.

З метою забезпечення належного рівня організаційної, підготовчої роботи та проведення заходів видано наказ по ДНЗ від 26.12.2017 № 92 «Про безпеку життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу під час зимових канікул». Відповідно до наказу проведено інструктажі з безпеки життєдіяльності вихованців під час зимових канікул (дотримання правил пожежної безпеки, техногенної безпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишечних захворювань, дотримання правил гігієни у період поширення епідемічних захворювань, поводження в громадських місцях, на транспорті, з незнайомими людьми, з підозрілими предметами, перебуванні біля водоймищ, на льоду, при використанні піротехніки тощо) з реєстрацією у журналах інструктажів. Зі сторожами, черговими по закладу, оператором котельні проведено цільові інструктажі.

Питання святкування новорічних і різдвяних свят та зимових канікул розглядалося на виробничій нараді в грудні місяці. (Протокол від 08.12.2017 №2).

Під час організації дозвілля педагогами закладу реалізовувались пізнавальні, комунікативні, естетичні, особистісні завдання.

Вирішення пізнавальних завдань здійснювалось під час організованих екскурсій в природу, вікторин, дидактичних ігор. Спільне дозвілля батьків та дітей середньої та старших груп «Щедрий вечір, добрий вечір» сприяли залученню дітей та дорослих до творчого пізнання культурної спадщини наших нащадків, поглибленню знань про звичаї та обряди рідного краю, вихованню в них почуття гордості та поваги до українського народу, його традицій.

Вирішення завдань естетичного виховання здійснювалось в результаті продуктивних видів художньо-творчої діяльності. Приймаючи активну участь у створенні малюнків, виконаних у нетрадиційній техніці, вихованці вдало використовували засоби виразності художніх матеріалів, проявляли творчі здібності, художній смак. Результатами діяльності стала виставка дитячих робіт на тему «Світ творчості».

Виховання ціннісних орієнтирів, знайомство з різновидами соціальних ролей та міжособистісних відносин відбувалось під час проведення свят та розваг: І молодша група – розвага «В гостях у казки. Іменини кози Мокрини», «Подорож в зимовий ліс», ІІ молодша група «», середня група «», старші групи «». Входження в позицію героїв, співпереживання їх діям сприяло вихованню у дітей емпатії і здійснювало безпосередній вплив на формування моральних якостей.

В сфері вирішення завдань особистісного розвитку дані заходи сприяли формуванню культури та безпеки поведінки в соціальному середовищі, усвідомлення особистої відповідальності за власне здоров'я, турботливе відношення до інших.

Ефективність проведених заходів обумовлена вдало підібраним репертуаром, який відповідав віку та рівню розвитку дітей. Поряд з традиційним виконанням музичним керівником Зінов'євою С.В. підібрано нові, сучасні пісні, хороводи, таночки, які перетворили кожне дійство на справжнє свято для дітей.

Також проводилась робота з обдарованими дітьми. Працювали гуртки образотворчого мистецтва «Кольорові долоньки», хореографії «Веселий каблучок», вокально-хоровий «Джерельце», гурток фізичного виховання та тетралізованої діяльності. Всі заплановані заходи активізували розумову та пізнавальну діяльність дітей, розширили кругозір, розвивали їхнє логічне та образне мислення.

Аналіз проведеної роботи по підготовці та проведенню дозвілля у закладі дозволяє констатувати, що даному питанню приділено значну увага з боку адміністрації, батьків та педагогів ДНЗ.

Кiлькiсть переглядiв: 994

Коментарi