Увага! Діти на дорозі!

2017-09-15

Дуже важливим є своєчасна та правильна підготовка маленьких пішоходів, яка допоможе їм уникнути неприємностей на дорозі та сформує відповідну життєву позицію.

Саме, з метою покращення роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, вихователі дошкільного навчального закладу №33 «Казка» з 1 вересня долучилися до проведення Всеукраїнського рейду «Увага! Діти на дорозі!».

Всі заплановані заходи в закладі спрямовані на вивчення, закріплення знань вихованців з безпечної поведінки на вулиці, дорозі, поглиблення уявлення дітей про світлофор, проїжджу частину та дорожні знаки.


У кожній групі оформлено осередки для дітей з техніки безпеки, де знаходиться різноманітний ілюстрований матеріал, дидактичні ігри для закріплення знань з техніки безпеки у різних ситуаціях, підібрано і розміщено літературно-художній матеріал.

Сумісно з дітьми та родинами вихованців оформлено стенд з малюнками «Щоб не трапилось біди, правил дорожніх дотримуйся завжди!», підготовлено пам’ятки «Батькам про безпеку дітей на вулиці», «Обережно, дорога!».

В цікавій та доступній формі діти мають можливість пригадати та поширити свої знання з правил дорожнього руху через екскурсію до світлофора, проведення дидактичних ігор «Так чи ні», «На чому подорожую», моделювання ситуацій на тему «Дорога до дитячого садка», тематичні бесіди, читання художніх творів та перегляд ілюстрацій. Доречним стало проведення інструктажу з батьками на осінній період, консультація на тему «Дисципліна дорослих на вулиці –запорука безпеки дітей».

Вихователь-методист ДНЗ №33 «Казка» Олена Середенко

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi